Бананова торта с орехи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За топинга:
1 ч кафява захар
1/4 ч масло
3 с.л. кленов сироп
1/4 ч орехи, нарязани едро
4 големи узрели банана, обелени и нарязани диагонално - на тънки филийки
За блата:
1 ч брашно
2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. сол
3/4 ч захар
6 с.л. масло, със стайна температура
1 голямо яйце
1/2 ч.л. ванилия
6 с.л. мляко
подсладена бита сметана - по желание
За топинга: Загрейте фурната до 160ºС. Смесете захарта и маслото в тенджера, като разбърквате на слаб огън, докато маслото се разтопи и сместа е хомогенна. Изсипете във формичка за печене на торта. Разпределете сместа хубаво по дъното. Полейте с кленовия сироп. Поръсете ядките равномерно отгоре. Поставете банановите резени в концентрични кръгове върху ядките, така че да се припокриват леко и да покриват дъното.
За блата: Добавете брашното, бакпулвера, канелата и солта в средно голяма купа и смесете. Разбийте захарта и маслото в друга купа на крем. Добавете яйцето и ванилията и разбийте до побеляване. Добавете брашнената смес като редувате с млякото на три пъти. Изсипете сместа върху бананите. Пече се, докато клечка за зъби, поставена в центъра на тортата, излезе чиста, около 55 минути.
Прехвърлете върху решетка. Прокарайте нов около стените на съда. Охладете върху решетка за 30 минути. Сложете чиния отгоре и обърнете тортата. Нека престои 3 минути, след това леко повдигнете съда. Сервирайте топло с бита сметана.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ