Артишок със зелен фасул
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
16 малки или 6 средни артишока
900 г – 1 кг зелен фасул, с добре оформени зърна
1/2 ч зехтин
6 скилидки счукан чесън
2 с.л. нарязана балканска чубрица
2 с.л. нарязана прясна мащерка
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер
Подгответе артишока и го нарежете – ако са малки глави, наполовина, ако са големи – на четвъртинки или шестинки; подсушете. Извадете зърната на зеления фасул от шушулките. Сгорещете зехтина в тенджера на средно висока температура. Добавете чесъна и артишока и сотирайте, като разбърквате често, за 4 или 5 минути. Добавете боба и гответе, като разбърквате често, в продължение на 10 минути. Артишокът ще започне да променя цвета си. Добавете чубрицата, мащерката, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, намалете котлона до слаб, покрийте с капак и оставете да къкри, до омекване на артишока, за около 15 до 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ