Регистрация

Ананасов сладкиш в тиган

Автор:
roni
|
Дата:
26 Nov
|
Видяна:
788
Оцени рецептата

1 консерва 565 г ананас, филийки, в сироп

1/4 ч масло

2/3 ч кафява захар

Захаросани коктейлни череши

1 ч брашно

3/4 ч гранулирана захар

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. сол

1/2 ч мляко

1/4 ч зехтин

1 голямо яйце

1/4 ч.л. настъргана лимонова кора

1 ч.л. лимонов сок

1 ч.л. ванилов екстракт

 

Отцедете ананаса, запазвайки 2 с.л. от сока. Разтопете маслото в подходящ тиган. Добавете кафявата захар и заделения ананасов сироп; смесете добре. Отстранете от огъня. Подредете красиво филийките ананас върху захарната смес. Сложете по една черешка в средата на всяка филийка ананас. Смесете брашното, захарта, бакпулвера и солта в голяма купа. Добавете млякото и олиото, след това разбийте с електрически миксер на висока скорост в продължение на 2 минути. Добавете яйцата, лимоновата кора, лимоновия сок и екстракта от ванилия и разбийте в продължение на още 2 минути. Внимателно изсипете течното тесто върху ананаса в съда, като го разпределите равномерно. Пече се в предварително загрята фурна за 25 минути или до готовност. Извадете от фурната и охладете върху решетка за 5 мин. Поставете чиния за сервиране отгоре и обърнете. Сервирайте топло.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта