Регистрация

Шоколадов чийзкейк

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
18 Feb
|
Видяна:
776
Оцени рецептата

2 ч фино натрошени вафли ванилия

1 ч смлени препечени бадеми

1/2 ч масло, разтопено

1/2 ч захар

340 г млечен шоколад, натрошен

1/2 ч мляко

1 пакет желатин

450 г крема сирене, меко

1/2 ч заквасена сметана

1/2 ч.л. бадемов екстракт

1/2 ч сметана за разбиване, бита

За гарниране: сметана и шоколадови стърготини (по желание)

 

В голяма купа, смесете натрошените вафли ванилия, бадемите, маслото и захарта и се разбърква добре. Притиснете хубаво по дъното на 23-см тава с отделящо се дъно, като покриете и около 6-7 см от стените. Заделете. Разтопете над гореща (не вряща) вода млечния шоколад, като се разбърква до гладкост. Заделете. Изсипете млякото в малка тенджера, поръсете желатина отгоре. Заделете за 1 мин. Гответе на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато желатинът се разтвори. Заделете. В голяма купа смесете крема сиренето, заквасената сметана и разтопения шоколад, разбийте, докато кремът е пухкав. Добавете желатиновата смес и екстракта от бадем. Добавете сметаната. Изсипете сместа в подготвения съд. Охладете до втвърдяване, около 3 часа. Прокарайте нож по стените на съда и отделете стените. Гарнира се с бита сметана и шоколадови стърготини, ако желаете.





Виж още от категория "Торти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта