Яхния със сьомга, зеленчуци и сметана
Сьомга с картофи, домати и моркови в сметанов сос.
Необходими продукти:
- глава лук
- олио, зехтин или масло за запържване
- 1-2 моркова
- 1-2 домата
- няколко картофа
- 200 грама филе от сьомга
- кофичка заквасена сметана
- сол и пипер на вкус
- зелени подправки (копър, магданоз и др.) и крутони за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. В голям уок или в касеролка запържете с малко мазнина наситнения лук, морковите - настъргани или на ситни кубченца и доматите.
2. Долейте вода и прибавете картофите на кубчета и сьомгата, нарязана на хапки. Оставете да се готви докато картофите и рибата са напълно разварени, а водата поизври. Можете да използвате капак, за да не се загуби прекалено много от течността. Разбърквайте периодично.
3. На изключен котлон добавете сметаната, сол и пипер и разбъркайте. Поднесете с крутони и пресни наситнени подправки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ