Регистрация

Сьомга на тиган с диви гъби

Сьомга на тиган с диви гъби
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 8364

Риба с гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г обезкостено филе от сьомга
  • сокът на 1/2 лимон
  • къри сол (1/3 къри на прах към 2/3 сол)
  • 2 вида диви гъби, цели
  • 1 скилидка чесън, фино нарязан
  • малко балсамов оцет
  • шепа пресен плосколист магданоз, нарязан

Начин на приготвяне:

1. Намажете сьомгата с лимоновия сок и я поръсете с къри сол.

2. Сгорещете малко зехтин в горещ оребрен тиган на много силен огън, сложете сьомгата и намалете котлона на 2/3. Оставете я без да я пипате.

3. В друг тиган сгорещете малко зехтин за гъбите. Сложете гъбите в тигана заедно с чесъна. Разбъркайте и добавете малко балсамов оцет. Овкусете със сол и прясно смлян и пипер. Намалете котлона.

4. Когато сьомгата е почти готова (цветът й вече се е променил), я обърнете от другата страна. Оставете до готовност, за още няколко минути, според дебелината на рибата.

5. Поръсете магданоза върху гъбите и поднесете със сьомгата.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта