Сьомга на тиган с диви гъби
Риба с гъби.
Необходими продукти:
- 500 г обезкостено филе от сьомга
- сокът на 1/2 лимон
- къри сол (1/3 къри на прах към 2/3 сол)
- 2 вида диви гъби, цели
- 1 скилидка чесън, фино нарязан
- малко балсамов оцет
- шепа пресен плосколист магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
1. Намажете сьомгата с лимоновия сок и я поръсете с къри сол.
2. Сгорещете малко зехтин в горещ оребрен тиган на много силен огън, сложете сьомгата и намалете котлона на 2/3. Оставете я без да я пипате.
3. В друг тиган сгорещете малко зехтин за гъбите. Сложете гъбите в тигана заедно с чесъна. Разбъркайте и добавете малко балсамов оцет. Овкусете със сол и прясно смлян и пипер. Намалете котлона.
4. Когато сьомгата е почти готова (цветът й вече се е променил), я обърнете от другата страна. Оставете до готовност, за още няколко минути, според дебелината на рибата.
5. Поръсете магданоза върху гъбите и поднесете със сьомгата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ