Регистрация

Японски кюфтенца с пилешко и ананас

Японски кюфтенца с пилешко и ананас
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 3498

Пилешки хапки с много подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За около 30 хапки:

  • 600 г пилешка кайма
  • 200 г консерва ананас (отцедете възможно най-много от сока)
  • 30 г семена черен сусам
  • щипка зърна черен пипер
  • щипка морска сол
  • 3 с.л. саке
  • 2 с.л. обикновено брашно
  • зелени водорасли (по желание, само за поръсване)

За медения сос:

  • 100 мл соев сос
  • 100 мл мирин
  • 25 г захар
  • 1 с.л. мед

Начин на приготвяне:

На хапките:

1. Сложете сусамовите семена и зърната черен пипер в тиган и ги препечете. Внимавайте, защото черният пипер може да започне да подскача при нагряване.

2. Когато се усети ароматът им, ги сложете в саханче и ги счукайте със солта.

3. В купа смесете каймата, ананаса, натрошените подправки, сакето и брашното.

4. Смесете хубаво.

5. Оформете кюфтенца колкото хапки с помощта на две лъжици.

6. Сгответе по предпочитан начин - може да ги набодете на шиш и да ги изпечете на скара или барбекю, можете да ги изпържите на тиган или да ги сложите на 200ºC във фурната за около 5-10 мин.

На медения сос:

1. Сложете всичко в тенджерка.

2. Варете до сгъстяване.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта