Кюфтета Фуки-мисо
Средно | Порции 2
| Видяна: 3270
Пилешки кюфтета с японски подправки.
Необходими продукти:
- 350 г пилешка кайма
- 2 с.л. саке
- 6 ч.л. фуки-мисо (мисо с кълнове лопуш) или обикновено мисо по избор
- 1 ч.л. картофено нишесте
Начин на приготвяне:
1. Мариновайте месото със сакето около 30 мин.
2. Смесете го с картофеното нишесте.
3. Разделете месото на 12 топки, сплескайте ги и сложете 1/2 ч.л. фуки-мисо в средата на всяка, слепете краищета и оформете кюфтета.
4. Задушавайте на силен огън около 12 мин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 30 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ