Регистрация

Яйце на пара по китайски

Яйце на пара по китайски
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 2414

Китайски гювеч с гъби и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За яйцето:

  • 1 яйце
  • 180 мл вода
  • 1/2 ч.л. сол (на вкус и в зависимост от останалите продукти, които решите да използвате)
  • 1 стрък зелен лук, нарязан

Друго (може да добавите и други продукти по избор или да комбинирате с каквото предпочитате):

  • шунка, пилешко месо или скариди, нарязани на кубчета
  • рачешки рулца
  • китайски гъби, нарязани на кубчета

Начин на приготвяне:

1. Разбийте яйцето и добавете вода и сол. Ако ще използвате сушени китайски гъби, можете да използвате водата, в която сте ги киснали.

2. Добавете останалите необходими продукти.

3. Сложете в купата, в която ще поднесете и поръсете с 2/3 от стръка зелен лук.

4. Покрийте купата с найлоново фолио.

5. Сложете в стимера и затворете капака или печете на фурна.

6. Задушавайте по този начин 12-15 мин., като отваряте от време на време, за да проверите дали е готово яйцето.

7. Поръсете с останалия зелен лук и поднесете веднага.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта