Ягодов пай с орехи
Плодов сладкиш с яйчено тесто и ядки.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. брашно
- 2,5 ч.ч. захар
- 5 яйца
- 1 ч.л. сода
- 1,5 ч.ч. ягоди (или други плодове по избор - касис, малини, череши без костилка, боровинки)
- 0,5 ч.ч. орехи - почистени
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта и в сместа добавете брашното и содата. Замесете тесто.
2. Измийте ягодите и ги почистете от дръжките. Нарежете ги на парчета по желание.
3. Намазнете тава за печене и разтелете на дъното половината тесто. След това наредете отгоре плодовете и ядките и го захлупете с другата половина от блата.
4. Печете в средата на предватително загрята фурна на 200 градуса без вентилатор за 35-40 минути.
* Кейкът става перфектен и с други плодове като касис, боровинки, малини, череши без костилки. Опитайте го в предпочитания от вас вариант.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ