Регистрация

Мини галет с ябълки и ягоди

Мини галет с ябълки и ягоди
Средно   |   Порции 1   |   Видяна: 3610

Френски пай с ябълки и канела.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 лист замразено бутер тесто
  • 1 зелена ябълка
  • канела
  • захар

За глазурата (по желание):

  • ягодов конфитюр (или друг вид, по избор)
  • вода

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната до 200ºC.

2. С формичка за сладки, изрежете малки кръгове от тестото.

3. Набодете кръговете с вилица.

4. Обелете ябълката и я нарежете на тънки филийки.

5. Подредете плода върху кръговете тесто и поръсете с канелата и захарта.

6. Печете до златисто-кафяво (около 5 - 8 мин.).

7. За да глазирате, просто разредете конфитюра с малко вода и намажете галета отгоре.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта