Ябълков маслен кейк
Хрупкав маслен блат се топи в устата.
Необходими продукти:
- 200 г неподсолено масло
- 100 г маргарин
- 200 г пудра захар
- ¼ ч.л. сол
- 4 яйца
- 250 г обикновено брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- ½ канела
- 2 ябълки (обелени, почистени и нарязани)
- 50 г стафиди (по желание). Можете да сложите и орехи, лешници или смлени бадеми.
За хрупкавата коричка:
- 150 г обикновено брашно
- ¼ ч.л. сол
- ¼ ч.л. канела
Начин на приготвяне:
1. Първо, намазнете (около 20-сантиметрова) квадратна дълбока тава и загрейте фурната на 175 градуса.
2. Разбийте маслото, маргарина, захарта и солта, докато получите лека и пухкава смес.
3. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате много добре след всяко добавено яйце.
4. После, внимателно изсипете пресятото брашно, бакпулвера и канелата на прах.
5. Разбъркайте вътре ябълките и стафидите.
6. Изсипете тестото в приготвената тава.
7. За хрупкавата коричка, приготвянето е лесно (но трудно се описва с думи). Смесете брашното, солта, канелата и захарта. После с върховете на пръстите си втрийте маслото в сместа, така че да получите текстура като хлебни трохи.
8. Изсипете така получената текстура върху тестото.
9. Накрая, печете във фурната за 50 минути или докато в готово.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ