Френски ябълков кекс със стафиди
Френски кекс с ябълки, стафиди, канела и масло.
Вкусен тестен сладкиш по френски, който се поднася с топка сладолед и поръска от настръган шоколад по желание, се готви в Кухнята на Звездев. Това е обогатена рецепта за бабиния кекс с плодове, в която се усеща хрупкав елемент, канелен дъх и мек плодов нюанс. Рецептата е идеална за всякакъв тип закуска, а десертът може да бъде прибран в чантата за похапване в междучасието, обедната почивка или по време на път.
Първо се прави тестото. За него се разбиват яйца със захар, добавя се брашно, олио и бакпулвер. Ябълките се белят и режат на малки кубчета, а стафидите можете да накиснете в ароматен алкохол, колкото да се раздуят. След това плодовете се вкарват в тестото и се разбърква много добре. Тестото се изсипва в предварително намаслена и набрашнена тава. Най-добре ако имате с махащо се дъно.
Сладкишът се пече на 160 градуса за 40-45 минути и се изчаква леко да се охлади преди вадене. След това можете да поръсите с пудра захар, смесена с канела и да украсите с топка сладолед и стърготини шоколад при поднасяне.
Точните продукти и стъпки на направа гледайте във видеото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ