Печени яйца по шотландски
Средно | Порции 4
| Видяна: 3594
Кюфтета с плънка от варени яйца.
Необходими продукти:
- 450 г нетлъста свинска или телешка кайма
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. сушен градински чай
- 1/2 ч.л. пипер
- 1/2 ч.л. мащерка
- 1/8 ч.л. карамфил
- 4 големи яйца, твърдо сварени
- брашно
- 1 голямо яйце
- 2 ч.ч. фина галета
Начин на приготвяне:
1. Смесете каймата много добре с подправките и разделете на 4 еднакви порции.
2. Сварете яйцата за около 12 мин. и ги обелете.
3. Потопете ги във вода и след това покрийте с брашно.
4. Увийте равномерно всяко яйце с разделената на порции кайма, като покриете навсякъде.
5. Разбийте суровото яйце.
6. Потопете увитите яйца в разбито яйце и след това оваляйте в галета.
7. Охладете за около час.
8. Печете до златисто-кафяво на 200°С за около 30 мин.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ