Регистрация

Шоколадов мус с жълтъци и сметана

Шоколадов мус с жълтъци и сметана
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1593

Шоколадов крем с жълтъци и сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г шоколад
  • 120 мл вода
  • 30 г масло
  • 3 жълтъка
  • 2 с.л. захар
  • 300 мл сметана за биене

Начин на приготвяне:

1. Накъсайте шоколада на парчета, добавете към тях маслото и 60 мл от водата и разтопете на водна бяна или микровълнова фурна (първият вариант е по-добър като рзултат, но и по-бавен). Оставете да се охлади за 10 минути.

2. Жълтъците разбийте със захарта на крем и после долейте останалите 60 мл вода. Сложете съда да се загрява на котлон на най-ниска степен при постоянно разбъркване за около 2-2,5 минути. Температурата не трябва да се повшава повече от 70 градуса.

3. Изсипете яйчената смес при шоколадовата и разбъркайте. Прехвърлете купата в съд с лед и бъркайте 10-тина минути.

4. Разбийте сметаната на сняг и прибавете към останалите продукти. Разбъркайте НЕЖНО, за да не спихне.

5. Получения крем разпределете в 6 стъклени чаши или пресипете в пош и оформете в купички. Украсете с плодове, бита сметана и шоколадови стърготини или по друг избран от вас начин.

6. Дръжте в хладилник поне 4 часа преди поднасяне.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта