Регистрация

Шоколадов кекс с ябълки

Шоколадов кекс с ябълки
Средно   |   Порции 8-10   |   Видяна: 1315

Сладкиш с ябълки и заливка от два вида шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 150 г ябълки
  • 100 г брашно
  • 100 г захар
  • 5 яйца
  • 2 с.л. какао на прах
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 40 г черен шоколад
  • 70 г млечен шоколад
  • 20 г малинов сироп, плодово сладко или топинг за сладоледи по избор

Начин на приготвяне:

1. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.

2. Жълтъците разбийте с 4 с.л. вода и след това постепенно добавяйте захарта, докато се абсорбира напълно.

3. Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината и ги рендосайте на едро ренде.

4. Смесете брашното с какаото и бакпулвера. Изсипете постепенно при жълтъците като разбивате постоянно.

5. Добавете в сместа и ябълките.

6. Разбийте белтъците на твърда пяна и ги вкарайте в сместа.

7. Намазнете формичка за сладкиши, набрашнете я и изсипете вътре тестото.

8. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 45-50 минути.

9. Разтопете черния и млечния шоколад по отделно на водна баня.

10. Охладеният кекс извадете от формичката, поставете в поднос или на решетка и намажете първо с черния и после с млечния шоколад.

11. Приберете в хладилник докато се стегне глазурата.

12. Доукрасете с топинг по желание и поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта