Шоколадов кекс с ябълки
Сладкиш с ябълки и заливка от два вида шоколад.
Необходими продукти:
- 150 г ябълки
- 100 г брашно
- 100 г захар
- 5 яйца
- 2 с.л. какао на прах
- 1 ч.л. бакпулвер
- 40 г черен шоколад
- 70 г млечен шоколад
- 20 г малинов сироп, плодово сладко или топинг за сладоледи по избор
Начин на приготвяне:
1. Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.
2. Жълтъците разбийте с 4 с.л. вода и след това постепенно добавяйте захарта, докато се абсорбира напълно.
3. Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината и ги рендосайте на едро ренде.
4. Смесете брашното с какаото и бакпулвера. Изсипете постепенно при жълтъците като разбивате постоянно.
5. Добавете в сместа и ябълките.
6. Разбийте белтъците на твърда пяна и ги вкарайте в сместа.
7. Намазнете формичка за сладкиши, набрашнете я и изсипете вътре тестото.
8. Печете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 45-50 минути.
9. Разтопете черния и млечния шоколад по отделно на водна баня.
10. Охладеният кекс извадете от формичката, поставете в поднос или на решетка и намажете първо с черния и после с млечния шоколад.
11. Приберете в хладилник докато се стегне глазурата.
12. Доукрасете с топинг по желание и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ