Шницели от скариди и кокос с пикантен сос
Страхотни щницели от скариди, кокос и лимонена трева с пикантен сос.
Необходими продукти:
За соса:
- 2 бр. манго, нарязано
- ½ краставица, нарязана
- чили сос на вкус
- шепа настърган неподсладен кокосов орех
- шепа пресен джоджен
- 1 глава дребен лук шалот, нарязан
- сокът на 1 лайм
- 2 с.л. захар
- 1-2 с.л. рибен сос
За шницелите от скариди:
- 450-500 г сурови скариди
- ½ стрък лимонена трева (нарязана)
- ½ кокосов орех, нарязан
- шепа зелен боб
- малко настъргана кора от лайм
- чили сос на вкус
- 1 с.л. рибен сос
- ¼-½ кутия кокосово мляко
- шепа листа от пресен кориандър
- 2 с.л. зехтин
- сол
- галета, не е задължителна
Начин на приотвяне:
Пригответе соса:
1. Поставете всички продукти без краставицата и разбийте с пасатор. Не ги разбивайте прекалено, не бива да се получава каша. Добавете краставицата.
2. Оставете соса да престои в хладилника и се заемете със скаридените шницели.
Пригответе скаридените шницели:
1. Поставете всички продути без галетата и ги разбийте с пасатор. Ако сместа не е достатъчно гъста, добавете малко галета и разбъркайте отново.
2. Нагрейте дълбок тиган на умерен огън. Сипете олио в тигана. Оформете шницели със скаридената смес. Изпържете ги в тигана. Когато придобият златистокафяв цвят, значи са готови.
3. Сервирайте със соса и нарязани листа джоджен, кориандър и шамфъстък (по желание).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ