Шницел с канапе от пържени филийки
Панирано месо, запържено на маслена баня и поднесено по виенски.
Необходими продукти:
- 4 шницела - свински, телешки, пилешки
- 2 яйца
- 50 гр брашно
- 1 лимон
- черен пипер
- сол
- галета
- масло
- магданоз
- 4 пържени филии
За филийте:
- 4 филии хляб
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
Шницелите се начукват на тънко, овкусяват се със сол, черен пипер и лимонов сок и се оставят на хладно за половин час.
След това се панират, като последователно се потапят и овалват в брашно, яйчена смес и галета. Пържат се на маслена баня до златисто в силно нагрято олио за около 5 минути от страна. Оцеждат се вурху домакинска хартия, която сте застлали предварително на дъното на плосък широк съд.
Сервираме върху канапе от пържена в яйце филия хляб. Просто разбивате яйцата, напоявате в тях филийте двустранно и запържвате до покафеняване.
Шницелът си подхожда също с пържени картофки и парченца лимон.
По оригинална рецепта за виенски шницел върху изпърженото месо се поставя кубче масло, оваляно в ситно нарязан магданоз.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ