Панирани свински пържоли в галета
Двойно панирани свински шницели.
Необходими продукти:
- 4 големи свински пържоли без кост (по-постнички)
- сол и пипер на вкус
- 1 яйце
- 100 г брашно
- 150 г галета
- олио за пържене
- зеленчуци и лимон за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Всяка от пържолите изтънете като начукате почти до прозрачност. Обтрийте със сол и пипер.
2. Разбийте яйцето в купичка. В друг съд сипете част брашното, в трети - част от галетата.
3. Овалвайте всяка пържола първо в брашно, после в яйце и след това в галета. Приберете във фризера за половин час.
4. Оваляйте почти замръзналите месца отново в яйце и после пак в галета.
5. Пържете в добре сгорещено олио двустранно до образуването на приятна златиста коричка. Извадете в съд, застлан с домакинска хартия и попивайте с друг лист домакинска хартия шницелите отгоре.
6. Сервирайте с резен лимон и гарнитура по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ