Шкембе на тиган с лук и чесън
Пържено шкембе с чесън, джинджифил и пресен лук.
Бон Апети
Излъчен на 28.03.2017
В кухнята на Лора и Стоян се разкрива рецепта за вкусно щкембе, запържено в азиатски подправки и поднесено с пресен лук и кориандър. Първо се сварява телешкото стомахче, а можете дори да си купите сварено. Следва да се нареже на правоъгълничета и да изчака своя ред за тигана. А преди него в сгорещеното олио се хвърлят наситнени джинджифил и чесън и нарязан на дълго пресен лук. Щом се посготвят, се добавя и шкембето, за да хване апетитна хрупкава коричка.
Овкусяваме мезето за бира с лют пипер на люспи, една лъжичка захар, която да придаде карамелен вкус, малко соев сос, оризов оцет и сусамово олио. Вкусът става онази типична за китайската кухня симбиоза между сладко и солено, която по подразбиране си плаче и за люта нотка, за да се превърне в тържество за цялата уста. След краткото пържене, поднасяме късчетата шкембе със зеленчуци, гарнирани с пресен кориандър. Ако нямате, посегнете към магданоза - пак ще свърши работа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ