Регистрация

Шишчета от агнешка кайма

Шишчета от агнешка кайма
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1834

Пикантни агнешки шишчета с джинджифил, чесън и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг смляно агнешко месо
  • 5-8 скилидки чесън
  • 5 см. корен джинджифил
  • 2 глави лук
  • 3 малки люти чушлета (повече или по-малко по ваша преценка)
  • 3 с.л. кисело мляко
  • няколко стръка кориандър или магданоз
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. В купата на блендера сложете обелените и нарязани на едро чесън и лук, почистените от семките чили чушки, наситнения джинджифил, киселото мляко и листата кориандър или магданоз. Пюрирайте до получаването на паста.

2. Изсипете каймата в тава. Добавете пастата от блендера и сол и пипер на вкус. Разбъркайте.

3. С мокри ръце оформете 32 мини кюфтенца. Подредете ги в тавата и приберете в хладилник за 20-30 минути. Можете да увиете тавата със стреч фолио или да приберете в найлонов плик, за да не омирисва хладилника.

4. Ако използват дървени шишчета, накиснете ги предварително във вода. Сгорещете скара или грил тиган и намазнете.

5. Взимайте по 4, 6 или 8 кюфтенца (в зависимост от дължината на шишчето) и ги нанизвайте. След това печете от всички страни до готовност - по около 2 минути от страна.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта