Швейцарска супа с телешки джолан и ечемик
Средно | Порции 4-6
| Видяна: 3871
Швейцарска ечемичена супа с телешко.
Необходими продукти:
- 1 с.л. масло
- 100 г чесън, нарязан на тънки ленти
- 150 г моркови, нарязани на кубчета
- 200 г целина, нарязана на кубчета
- 100 г бекон или сушено телешко, нарязано на кубчета
- 150 г перлен ечемик
- 1 глава лук
- 1 телешки джолан
- 1.5 л вода
- 2 с.л. бульон
- сол, пипер
Начин на приготвяне:
1. Намаслете тенджерка и изчакайте да се сгорещи.
2. Прибавете полския чесън, морковите, целината и бекона. Задушете за 5 мин.
3. Прибавете перления ечемик и задушете за кратко.
4. Прибавете водата.
5. Прибавете бульона и оставете да се свари. Намалете огъня, покрийте и оставете да се вари 30 мин.
6. Извадете джолана, овкусете супата и поднесете.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ