Регистрация

Италиански наденички с домати

Италиански наденички с домати
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3558

Печени наденички със зеленчуци и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 ч.ч. чери домати
  • 250 г италиански наденички, нарязани на парченца (или друг вид наденица по избор)
  • 2-3 с.л. оцет балсамико
  • 3 с.л. зехтин
  • 6 скилидки чесън, обелени
  • ½ ч.ч. босилек, нарязан на едро
  • ¼ ч.ч. магданоз, нарязан
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Смесете доматите с 2 с. л. зехтин и 5 цели скилидки чесън. Запечете ги на 200 С за около 25 минути или докато доматите потъмнеят и започнат да се пукат. Извадете ги от фурната.

2. Пресовайте последната скилидка чесън и я запържете в останалата лъжичка зехтин на средно силен огън. Прибавете наденичките когато чесъна започне да цвърчи и гответе до готовност.

3. Прибавете към наденичките готовите домати и оцета балсамико и разбъркайте. Свалете от огъня.

4. Прехвърлете в чиния и наръсете с босилека и магданоза.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
100
4 мн. добре
7
3 става
5
2 едвам
2
1 трагедия
3
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта