Паста с домати и миди
Изкусителен микс от миди и макарони.
Необходими продукти:
- 400 г миди
- 300 г макаронени изделия
- 4 с. л. зехтин
- 1/2 глава лук, ситно нарязан
- 2 скилидки чесън, смлян
- 1 консерва домати
- 1 ч. л. захар
- 1 люта чушка, нарязана
- 4 с.л. магданоз
- прясно смлян черен пипер
- сол
- зехтин
- 50 г пармезан, настърган
Начин на приготвяне:
1. Измийте мидите и изхвърлете отворените. Наредете ги върху цедка да изсъхнат.
2. Сгответе макаронените изделия „ал денте” както е указано на опаковката.
3. Загрейте зехтина в тиган, запържете лука, лютата чушка и чесъна за около 3 минути, след което добавете доматите. Подправете със захар, черен пипер и сол. Оставете на котлона докато се сгъсти.
4. Добавете пастата и разбъркайте добре.
5. Налейте 6 супени лъжици вода в отделен съд, поставете вътре мидите и ги варете докато се отворят, около 4 минути. Наредете ги върху цедка да изсъхнат и отстранете затворените миди.
6. Прехвърлете отворените миди в тигана и ги смесете с пастата.
7. Сервирайте ястието поръсено с магданоз и пармезан.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ