Чили рачета със сос
Рачешка каша с пържени питки.
Необходими продукти:
- 5 малки до средни рака
- 1 скилидка чесън
- няколко парчета джинджифил
- 2 с.л. олио
- 4 яйца, леко разбити
- 1 пакет разтворима чили рачешка паста
- 1 с.л. царевично нишесте, смесено с 1 с.л. вода
- 4 малки питки, изпържени на маслена баня до златисто-кафяво
- китайски магданоз за украса
Начин на приготвяне:
1. Почистете раците, нарежете ги и заделете.
2. Счукайте щипките с дръжката на ножа и извадете месото. Заделете.
3. Сгорещете олио в уока, запържете като разбърквате чесъна и джинджифила, докато усетите аромата.
4. Запържете рачешкото за няколко минути.
5. Изсипете сухата чили рачешка паста в уока и запържете, докато раците са почти напълно готови.
6. Налейте малко вода, след това малко по малко разбитите яйца.
7. Добавете царевичното нишесте, за да се сгъсти сосът и оставете да къкри за около 2 мин.
8. Украсете с магданоз и поднесете горещо, заедно с изпържените питки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ