Пържени морски раци със зелен лук и джинджифил
Азиатска рецепта с рачешко.
Необходими продукти:
- 2 морски рака
- царевично брашно
- зелен лук
- нарязан на филийки джинджифил
- соев сос
- сусамово олио
- оризово вино
- олио за готвене
Начин на приготвяне:
1. Извадете триъгълничето от под черупката на рака и измийте раците.
2. Отстранете горната черупка и нарежете раците на по 4 парчета.
3. Оваляйте парчетата в царевично брашно.
4. Сгорещете уока и добавете около 1/4 ч.ч. олио.
5. Сложете оваляните в царевично брашно парчета рачешко в уока и ги пържете без да разбърквате много, за да не нарушите царевичното покритие.
6. Когато се сготвят на 3/4, ги извадете от уока.
7. Сложете зеления лук и джинджифила в останалото олио и пържете като разбърквате докато джинджифилът покафенее по краищата.
8. Върнете рачешкото и разбъркайте, след това добавете соев сос, оризово вино и смес от 2 с.л. царевично брашно, разтворено в около 1/4 ч.ч. вода.
9. След това добавете сусамово олио.
10. Покрийте уока с капак и намалете огъня.
11. След 5-10 мин. свалете капака и увеличете котлона.
12. Разбъркайте хубаво и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ