Регистрация

Чили пилешко с ананас и чушки

Чили пилешко с ананас и чушки
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1267

Панирани пилешки хапки в сладък сос с ананас и чили.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 г сладки червени чушки
  • 800 г пилешко филе от гърди
  • 2 яйца
  • 100 г (с готовност за още) брашно
  • 5 с.л. олио
  • 450 г ананас от консерва
  • 250 мл сладък чили сос
  • 1-2 стръка пресен лук

Начин на приготвяне:

1. Пилешките гърди разрежете на половинки през дебелината, ако са цели. Ако използвате изтънени филета, не намалявайте дебелината. След това нарежете месото на хапки - средни по размер.

2. Чушките почистете, измийте и нарежете на малки кубчета.

3. Ананаса отцедете от сока на консервата и нарежете на малки триъгълничета.

4. Разбийте си яйцата в купа. В друга купа си сипете брашното. Пригответе си тиган с незалепващо покритие и, ако имате, щипки за готвене - с тях ще панирате най-лесно. Сложете встрани и голяма чиния, за да събирате оваляните в панировка хапки. Друга чиния пък си пригответе, за да вадите там вече изпържените месца. Започва същинската работа.

5. Овалвайте всяка хапчица първо в брашно, след това в яйце и после пак в брашно. Редете в голяма чиния, за да не се застъпват.

6. Сипете 2 с.л. олио в тигана и сгорещете на умерен огън. Изпържете половината месца за 2 минути, след това обърнете и гответе още 2 минути. Ако са по-сочни кубчета, обърнете за по минута и от другите две страни. Извадете в чиния. Забършете тигана с домакинска хартия, сгорещете отново 2 с.л. олио и изпържете и останалите месца. Ако тиганът ви е малък, гответе на три пъти - важно е да не се застъпват, за да станат хрупкаи и равномерно сготвени.

7. След като извадите и последните месца, забършете тигана пак с домакинска хартия и сипете 1 с.л. олио. Сгорещете на умерен огън и изпържете чушките за 2 минути. Добавете ананаса, намалете леко температурата и гответе още 5 минути при периодинчно бъркане.

8. Върнете месцата в тигана. Залейте със сладкия чили сос, мешайте и гответе 3-4 минути. Махнете от огъня.

9. Поръсете с наситнен пресен лук и сервирайте докато е топло. Можете да поръсите с люспи лют пипер по желание.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта