Чили пилешко с ананас и чушки
Панирани пилешки хапки в сладък сос с ананас и чили.
Необходими продукти:
- 350 г сладки червени чушки
- 800 г пилешко филе от гърди
- 2 яйца
- 100 г (с готовност за още) брашно
- 5 с.л. олио
- 450 г ананас от консерва
- 250 мл сладък чили сос
- 1-2 стръка пресен лук
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди разрежете на половинки през дебелината, ако са цели. Ако използвате изтънени филета, не намалявайте дебелината. След това нарежете месото на хапки - средни по размер.
2. Чушките почистете, измийте и нарежете на малки кубчета.
3. Ананаса отцедете от сока на консервата и нарежете на малки триъгълничета.
4. Разбийте си яйцата в купа. В друга купа си сипете брашното. Пригответе си тиган с незалепващо покритие и, ако имате, щипки за готвене - с тях ще панирате най-лесно. Сложете встрани и голяма чиния, за да събирате оваляните в панировка хапки. Друга чиния пък си пригответе, за да вадите там вече изпържените месца. Започва същинската работа.
5. Овалвайте всяка хапчица първо в брашно, след това в яйце и после пак в брашно. Редете в голяма чиния, за да не се застъпват.
6. Сипете 2 с.л. олио в тигана и сгорещете на умерен огън. Изпържете половината месца за 2 минути, след това обърнете и гответе още 2 минути. Ако са по-сочни кубчета, обърнете за по минута и от другите две страни. Извадете в чиния. Забършете тигана с домакинска хартия, сгорещете отново 2 с.л. олио и изпържете и останалите месца. Ако тиганът ви е малък, гответе на три пъти - важно е да не се застъпват, за да станат хрупкаи и равномерно сготвени.
7. След като извадите и последните месца, забършете тигана пак с домакинска хартия и сипете 1 с.л. олио. Сгорещете на умерен огън и изпържете чушките за 2 минути. Добавете ананаса, намалете леко температурата и гответе още 5 минути при периодинчно бъркане.
8. Върнете месцата в тигана. Залейте със сладкия чили сос, мешайте и гответе 3-4 минути. Махнете от огъня.
9. Поръсете с наситнен пресен лук и сервирайте докато е топло. Можете да поръсите с люспи лют пипер по желание.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ