Пилешко филе с тиква и нахут
Пилешки гърди с нахут, домати и тиква.
Необходими продукти:
- 800 г бяло пилешко месо без кожа
- 400 г варен нахут от буркан или консерва
- 400 г почистена тиква
- 400 г домати
- 1 голяма глава лук
- 2 с.л. олио
- 3-4 г от корен джинджифил
- 1/3 ч.л. канела на прах
- 1 ч.л. кафява захар
- сол и черен пипер на вкус
- листа пресен кориандър (в краен случай може и магданоз) за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото нарежете на големи хапки. Тиквата нарежете на малки кубчета. Джинджифила обелете и рендосайте. Нахута отцедете от соса на консервата и (ако имате нерви в името на добрата храна) обелете. Доматите обелете и нарежете на кубчета.
2. В тенджера с капак изсипете пилешкото месо и го запечатайте от всички страни за по около 30 секунди. Прехвърлете в друг съд щом хване коричка.
3. В същата тенджера сипете олиото, изчакайте да се сгорещи и запържете в него лука. Щом стане прозрачен, върнете месото и намалете още огъня.
4. Добавете доматите, гответе 3-4 минути и добавете подправките - захарта, солта и пипера, джиднжифила и канелата. Разбъркайте хубаво.
5. Добавете тиквата и нахута, залейте с около 150 мл вода, захлупете с капака и оставете да се готви на умерен огън 20-30 минути докато тиквата е готова.
6. Сервирайте топло с украса от листенца пресен кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ