Регистрация

Пилешко филе с тиква и нахут

Пилешко филе с тиква и нахут
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 1346

Пилешки гърди с нахут, домати и тиква.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г бяло пилешко месо без кожа
  • 400 г варен нахут от буркан или консерва
  • 400 г почистена тиква
  • 400 г домати
  • 1 голяма глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 3-4 г от корен джинджифил
  • 1/3 ч.л. канела на прах
  • 1 ч.л. кафява захар
  • сол и черен пипер на вкус
  • листа пресен кориандър (в краен случай може и магданоз) за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Пилешкото нарежете на големи хапки. Тиквата нарежете на малки кубчета. Джинджифила обелете и рендосайте. Нахута отцедете от соса на консервата и (ако имате нерви в името на добрата храна) обелете. Доматите обелете и нарежете на кубчета.

2. В тенджера с капак изсипете пилешкото месо и го запечатайте от всички страни за по около 30 секунди. Прехвърлете в друг съд щом хване коричка.

3. В същата тенджера сипете олиото, изчакайте да се сгорещи и запържете в него лука. Щом стане прозрачен, върнете месото и намалете още огъня.

4. Добавете доматите, гответе 3-4 минути и добавете подправките - захарта, солта и пипера, джиднжифила и канелата. Разбъркайте хубаво.

5. Добавете тиквата и нахута, залейте с около 150 мл вода, захлупете с капака и оставете да се готви на умерен огън 20-30 минути докато тиквата е готова.

6. Сервирайте топло с украса от листенца пресен кориандър.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта