Чийзкейк със сирене Филаделфия и яйчен крем
Пай с бисквитена основа, млечен крем и шоколадов топинг.
Необходими продукти:
За тестото:
- 400 грама готови маслени бисквити (или от вид по избор)
- 200 грама масло
За плънката:
- 600 грама крема сирене Филаделфия
- 200 мл заквасена сметана
- 150 грама захар
- 3 яйца
- 2 ч.л. ванилова захар (или ванилова есенция в количество по желание)
- 50-100 грама шоколад за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Смелете бисквитите в блендер или ги минете през месомелачка.
2. Разтопете маслото, прибавете го към бисквитите и разбъркайте добре.
3. Поставете така направеното тесто на дъното на формичка за кексове, притиснете го плътно и го загладете. След това приберете в хладилник да стегне.
4. В купа разбийте с миксер сиренето Филаделфия със захарта за плънката, след това добавете сметаната и бъркайте до хомогенизиране.
5. Счупете в крема яйцата, сипете ваниловата захар и разбийте отново.
6. Получената маса излейте върху охлядения блат, заравнете и печете за 1:30 часа на предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор.
7. След като извадите кейка, го украсете с настърган шоколад.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ