Чийзкейк с ванилия и глазура
Чийзкейк със сметана и плодов топинг.
Необходими продукти:
- 1 1/2 ч.ч. натрошени бисквити за блата
- 3/8 ч.ч. масло, разтопено
- 500 г бяло крема сирене (на стайна температура)
- 2/3 ч.ч. гранулирана захар
- 3 яйца (много големи или големи)
- 1 с.л. екстракт от ванилия
- 200 - 250 мл заквасена сметана
- 1/4 ч.ч. захар
- плодов топинг или глазура (по желание - напр. ягода, боровинка, манго)
Начин на приготвяне:
На блата от натрошени бисквити:
1. Смесете хубаво чаша и половина натрошени бисквити. Притиснете ги на дъното на стъклен съд за пай с големина 25 см.
На чийзкейка:
1. С миксер разбийте сиренето на гладка смес. Прибавете 2/3 ч захар, след това яйцата, едно по едно, като разбивате хубаво след всяко.
2. Прибавете ванилия.
3. Сложете пълнежа върху блата и печете на 150ºС. Извадете от фурната и охладете 5 мин.
4. Разбийте заквасената сметана с 1/4 ч захар и намажете чийзкейка. Върнете във фурната за 5 мин.
5. Охладете, след това намажете с плодов топинг или глазура, ако желаете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ