Чеснови соленки с масло и копър
Тестени охлюви с лучена плънка и подправки.
Необходими продукти:
- 500 г тесто за пица (готово от магазина, машината за месене или омесено от вас по ваша рецепта)
- 1 малка бучка масло
- 6 скилидки чесън
- 1 връзка пресен копър
- 4 стръка пресен лук
- 1 стрък пресен чесън по желание
- 1 жълтък или 1 яйце за намазване
- едра сол за поръсване
Начин на приготвяне:
1. Вземете си тавата за мъфини и намазнете всяка от формичките.
2. Измийте, отцедете и настинете лука, пресния чесън и копъра. Смесете ги.
3. Маслото разтопете и смесете с пресираните или намачкани скилидки чесън.
4. Премесете тестото. Разделете го на око на 12 сравнително еднакви топки.
5. Разточете на продълговат тънък блат една от тях, намажете вътрешността с чесновото масло, поръсете със зеленините и завийте на руло. Сложете в една от намаслените формички. Пуснете фурната да загрява на 200 градуса и докато се затопли, повторете упражнението с рулцата още 11 пъти.
6. Преди да пъхнете вкусните солени кексчета да се пекат, разбийте яйце или жълтък с малко вода и с четка намажете повърхността. Отгоре поръсете с едра сол.
7. Печете за 20-тина минути или докато соленките хванат апетитен загар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ