Регистрация

Солени кифлички със сирене и сусам



Солени кифлички със сирене и сусам
Средно   |   Порции 26 кифлички   |   Видяна: 4005

Домашна кифла със сирене и масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.01.2017

Правим си домашни кифлички, които са страхотно предложение за семейна закуска през почивните дни или меки хлебчета, които да си сложим в чантата, отивайки на планина, работа или училище. Тестото замесваме с мляко, суха мая, бяло брашно и белтъци, а плънката правим една идея по-елегантна от пълнежа на бабините кифли. В натрошеното сирене се добавя масло, мащерка и лимонова кора, които правят солените кроасанчета особено ароматни и апетитни. След като тестот втаса, го порцираме и навиваме със сиренената смес. Остава да намажем с разбитите жълтъци на яйцата, да поръсим със сусам, ким или друга подправка по избор и да запечем до готовност. Едва ли ще успеете да си запазите кифлички за по-късно, ако извадите тавата с топли, меки и благоуханни хлебчета на трапезата пред цялото семейство.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
4
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. пилешк
  2. сол
  3. 808
  4. бри
  5. овен
  6. 150
  7. Бон
  8. шот
  9. Пица
  10. 450

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта