Солени кифлички със сирене и сусам
Домашна кифла със сирене и масло.
Бон Апети
Излъчен на 23.01.2017
Правим си домашни кифлички, които са страхотно предложение за семейна закуска през почивните дни или меки хлебчета, които да си сложим в чантата, отивайки на планина, работа или училище. Тестото замесваме с мляко, суха мая, бяло брашно и белтъци, а плънката правим една идея по-елегантна от пълнежа на бабините кифли. В натрошеното сирене се добавя масло, мащерка и лимонова кора, които правят солените кроасанчета особено ароматни и апетитни. След като тестот втаса, го порцираме и навиваме със сиренената смес. Остава да намажем с разбитите жълтъци на яйцата, да поръсим със сусам, ким или друга подправка по избор и да запечем до готовност. Едва ли ще успеете да си запазите кифлички за по-късно, ако извадите тавата с топли, меки и благоуханни хлебчета на трапезата пред цялото семейство.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ