Регистрация

Чеснови скариди със сос и горчица

Чеснови скариди със сос и горчица
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 5536

Скариди с пресен чесън и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. нарязани листа пресен чесън
  • 10 скилидки чесън (счукан на паста)
  • 1/2 ч.ч. едро нарязан лук
  • 1/4 ч.ч. олио

За соса:

  • 2 с.л. царевично брашно, разтворено с вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1/4 ч.ч. оцет
  • 1 ч.л. соев сос
  • 2 с.л. горчица
  • 1 с.л. захар
  • 1/2 ч.ч. вода
  • 1/2 ч.л. мононатриев глутамат (по желание и без да превишавате посочената доза, тъй като може да е опасно за здравето; продава се в магазините за азиатски хранителни продукти, защото е неизменна съставка в китайската кухня и добре познатият ни сладко-кисел сос)
  • 250 г почистени скариди

За мариноване на скаридите:

  • 1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

1. Измийте скаридите и ги оставете да се отцедят в гевгир.

2. Добавете чесновата паста и разбъркайте хубаво. Мариновайте така на хладно поне за 1 час.

3. Сгорещете олио в уока и добавете всички скариди. Разбъркайте на силен огън за около 1 мин. или докато леко покафенеят.

4. Извадете от уока и заделете. В същата мазнина сложете нарязаните пера чесън и лука.

5. Сотирайте на много силен огън, докато лукът стане прозрачен.

6. Добавете необходимите за соса продукти, оставете да заври, като бъркате непрекъснато и след това намалете огъня до слаб. Оставете да покъкри около минута.

7. Добавете скаридите, оставете ги да се затоплят заедно със соса и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта