Червена чушка, пълнена с шунка и ориз
Рецепта за пълнени чушки с ориз и месо.
Необходими продукти:
- 1 голяма червена сладка чушка
- 2 ч.ч. кипяща вода
- 1 купа сварен ориз
- 1 яйце
- 1/2 средна глава лук, фино нарязан на кубчета
- 1 с.л. масло или маргарин
- 2 парчета готова шунка, нарязана на кубчета
- сушен магданоз, сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Разполовете чушката на 2 еднакво големи парчета. Извадете семената и бялата ципа.
2. Сварете пиперките в 2 чаши кипяща вода 4 мин. Отцедете и запазете течността.
3. Запържете лука в маслото до омекване. Добавете шунката, ориза, магданоза, солта и черния пипер. Накрая добавете яйцето.
4. Напълнете половинките чушка със сместа с ориза.
5. Сложете напълнените чушки върху решетка в тенджера със заделената течност от варенето им, колкото да покрие дъното. Сложете капака и запарете на слаб огън 15 до 20 мин.
6. Поръсете с малко черен пипер и магданоз. Поднесете горещо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ