Чаудър от миди Ню Инглънд
Мидена супа с царевица и лук.
Необходими продукти:
- 2 с.л. масло
- 3 средно големи стръка праз лук, измити и подрязани
- 2 с.л. брашно
- 2-3 стръка целина
- няколко стръка мащерка
- 2 дафинови листа
- 1 кг картофи
- 1 кубче пилешки бульон
- 1 консерва сладка царевица, измита
- 2 консерви миди
- 1 консерва нарязани и почистени миди
- течността, в която са били мидите
- 1 ч.ч. сметана с високо съдъжание на мазнини
- току-що смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
*Рецептата е за голяма порция супа. Много добре се съчетава с царевичен хляб.
1. Разтопете маслото в голяма тенджера. Добавете нарязаните лук и целина. След като поемат маслото, поръсете отгоре брашното и разбъркайте добре.
2. Оставете целината и лука да се пържат, след това добавете картофите, мидите, течността от мидите и подправките. Оставете ги да се варят за час или повече.
3. Извадете дафиновия лист и мащерката от тенджерата.
4. Точно преди да сервирате, поръсете щедро с току-що смлян черен пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ