Миди с диви гъби и бяло вино
Миди с целина, лук и моркови.
Необходими продукти:
- 1 кг миди
- 500 г диви гъби
- целина
- 2 моркова
- лук
- бяло вино
Начин на приготвяне:
1. Нарежете равни части целина, моркови и лук.
2. В голяма тенджера на умерено-силен огън, разтопете масло и/или зехтин и добавете нарязаните зеленчуци. Сотирайте за 2-3 мин.
3. Добавете дивите гъби и сотирайте още 2-3 мин.
4. Налейте чаша бяло вино по избор и добавете мидите. Сложете капака на съда и варете 5-8 мин., докато мидите се отворят.
5. Извадете мидите, като отцедите соса им обратно в тенджерата. Заделете мидите.
6. Разбийте в блендера месото на 4-6 миди, заедно с 2-3 с.л. от зеленчуковата смес до гладък сос.
7. Сложете мидите в чиния и ги полейте със соса от блендера и със соса от дъното на тенджерата.
8. Поднесете с нарязан на филийки зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ