Енчиладас с чушки поблано
Зеленчукови вегетариански тортили.
Необходими продукти:
- 1 пакет соево пиле фахита на Морнингстар (или истинско нарязано пиле, ако ядете месо)
- 2 чаши зеленчуков бульон
- 900 г тиквички
- 3 чушки поблано (почистени от семето)
- 3 царевични тортили
- половин глава лук, нарязан
- 2 скилидки чесън
- сметана
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Сварете зелените тиквички, чушките поблано и чесъна в зеленчуков бульон с половин с.л. сол, докато тиквичките се сварят напълно.
2. Блендирайте всички съставки. Сложете соса да заври и овкусете с още сол или други подправки ако е нужно.
3. Запържете пилето фахита с 2 с.л. лук, докато е напълно готово.
4. Сложете около 2 с.л. зехтин в тиган и когато зехтина загрее много добре, сложете вътре тортилята за около 10 секунди, обърнете я и я оставете настрани.
5. Нека тортилята бъде само омекнала, не хрупкава.
6. Напълнете тортилите с пилето и ги сгънете наполовина.
7. Сервирайте трите пълнени тортили в чиния и ги залейте със соса от чушките поблано и зелените тиквички.
8. Сложете като топинг сметана и нарязан лук. Ако искате, може да добавите и сирене моцарела или кесадиля, макар че и без тях е много вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ