Регистрация

Пълнен хляб с масло и кашкавал

Пълнен хляб с масло и кашкавал
Лесно   |   Порции 1 хляб   |   Видяна: 2622

Сандвич от запечен хляб с масло, кашкавал, сирене и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими прдукти:

  • връзк свеж магданоз
  • 8 листенца пресен босилек
  • 6 скилидки чесън
  • 1 малка бучка масло (125 г)
  • 300 г сирене
  • 200 г кашкавал
  • 1 цял хляб

Начин на приготвяне:

1. Оставете маслото да се размекне добре на стайна температура.

2. В купа го намачкайте с вилица заедно със сиренето.

3. Листенцата на магданоза, босилека и чесъна смелете в чопъра и след това пресипете в купата при маслото. Разбъркайте много добре, за да се смеси всичко заедно.

4. Рендосайте кашкавала.

5. Поставете хляба върху голям лист алуминиево фолио и включете фурната да загрява на 180 градуса.

6. Хляба нарежете на филии, но не докрай, а някъде на 2/3 от горната кора. Основата трябва да остане неразрязана.

7. Всяка филия внимателно намажете с маслената смес с подправки и поръсете с рендосан кашкавал. След това притиснете леко хляба, така че филийките да се слепят хубаво. Увийте в стърчащите крайща на фолиото, така че да покрие плътно хлебчето.

8. Прехвърлете апетитния вързоп в тавичка и запечете за 20-тина минути. След това хапвайте докато е топъл. Това е хитра идея да оползотворите стар хляб. А със стар хляб тази рецепта определено е по-успешна.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта