Пълнен хляб с масло и кашкавал
Сандвич от запечен хляб с масло, кашкавал, сирене и подправки.
Необходими прдукти:
- връзк свеж магданоз
- 8 листенца пресен босилек
- 6 скилидки чесън
- 1 малка бучка масло (125 г)
- 300 г сирене
- 200 г кашкавал
- 1 цял хляб
Начин на приготвяне:
1. Оставете маслото да се размекне добре на стайна температура.
2. В купа го намачкайте с вилица заедно със сиренето.
3. Листенцата на магданоза, босилека и чесъна смелете в чопъра и след това пресипете в купата при маслото. Разбъркайте много добре, за да се смеси всичко заедно.
4. Рендосайте кашкавала.
5. Поставете хляба върху голям лист алуминиево фолио и включете фурната да загрява на 180 градуса.
6. Хляба нарежете на филии, но не докрай, а някъде на 2/3 от горната кора. Основата трябва да остане неразрязана.
7. Всяка филия внимателно намажете с маслената смес с подправки и поръсете с рендосан кашкавал. След това притиснете леко хляба, така че филийките да се слепят хубаво. Увийте в стърчащите крайща на фолиото, така че да покрие плътно хлебчето.
8. Прехвърлете апетитния вързоп в тавичка и запечете за 20-тина минути. След това хапвайте докато е топъл. Това е хитра идея да оползотворите стар хляб. А със стар хляб тази рецепта определено е по-успешна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ