Хрупкаво печено пиле с масло
Пиле с хрупкава маслена кожичка.
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- 2 лимона
- сол и пипер
- 1 бучка разтопено масло
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната до 200ºС.
2. Измийте и подсушете пилето. Щедро овкусете със сол и пипер отвътре и отвън. Нарежете лимоните на четвъртинки и ги сложете в кухината на пилето и го полейте цялото с 2 с.л. разтопено масло.
3. Сложете птицата в тавичка за печене на една страна и печете 20-25 мин. След това обърнете от другата страна и печете още 20-25 мин. Поливайте с още масло докато се пече.
4. Накрая, изпечете пилето за 20-25 мин. обърнато с гърдите нагоре, като отново поливате с масло.
5. Високата температура и обръщането при печене ще гарантират хрупкавия завършек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ