Печено пиле с розмарин и лимон
Печено пиле с подправки на фурна.
Необходими продукти:
- 1 почистено пиле
- 2 големи глави лук
- 4 пащърнака
- 5 с.л. мед
- 6 скилидки чесън (небелени)
- 2 стръка розмарин
- зехтин
- сол и пипер
Начин на приготвяне:
1. Първо, нарежете лука и пащърнака на по 6-8 парченца.
2. В голям тиган (който да може да се слага във фурната), сложете зехтин и ги изсипете вътре.
3. Оставете ги да се покрият със зехтина, но не ги оставяйте да се карамелизират все още. Добавете чесън и мед накрая и оставете настрани.
4. Изчистете пилето и сложете чесъна и розмарина между месото и кожата. Овкусете със сол и пипер. Сложете пилето по средата на тигана. Разпръснете около него пащърнака и лука и печете пилето във фурна около 50 минути до 1 час.
Насладете се на чудесния аромат!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ