Регистрация

Пълнени ябълки с бекон и плодове

Пълнени ябълки с бекон и плодове
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1631

Ябълкови кошнички с колбас, сушени плодове и кленов сироп.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 големи жълти ябълки
  • 300 г бекон или друг колбас по ваш избор
  • 300 г сушени плодове микс (сини сливи, стафиди, кайсии, смокини)
  • 1 глава лук
  • 50 г масло (+ още за пълнене на ябълките при печене)
  • кленов сироп по желание

Начин на приготвяне:

1. Измийте ябълките, отрежете капачетата, но ги запазете. Издълбайте част от сърцевината с лъжица и си запазете онова, което става за ядене от нея. В никакъв случай не белете ябълките.

2. Подредете ябълките в тавичка, сложете по малско масло в тях, захлупете с капачетата и запечете на 180 градуса за 20-25 минути. Ако видите, че ябълките започнат да се спихват - извадете.

3. Нарежете колбаса на кубчета, а лука и сушените плодове - наситнете.

4. Сгорещете маслото, запържете в него лука, а после добавете колбаса, вътрешността на ябълките и сушените плодве. Гответе докато течността се изпари, а плодовете се надуят.

5. Напълнете ябълките със запръжката и по желание полейте с кленов сироп. Захлупете с капачетата.

Това е страхотно мезе за бяло сухо вино, но и с червено се връзва супер.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта