Хрупкави пилешки гърди с панировка
Мариновано пилешко филе в яйце и кисело мляко, изпържено с коричка от подправки на маслена баня.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди
- 1 яйце
- 1 с.л. соев сос
- 3 с.л. кисело мляко
- 1 с.л. кетчуп
- 1/2 ч.л. сол
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. сух джинджифил
- 1 ч.л. сладък пипер
За панировката:
- 130 г брашно
- 1 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 с.л. червен пипер
- 1 ч.л. риган на прах
- 400 мл олио
- сос за поднасяне
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди нарежете на филета - дължината и дебелината нека си останат колкото е гърдата, а ширината да бъде около 1,5 см.
2. В купа разбийте яйцето, добавете киселото мляко, соевия сос, намачкания чесън, джинджифила, кетчупа и солта. Разбъркайте хубаво. Пуснете филетата вътре и ги разбъркайте с ръка, за да полепне от соса по цялото месо. След това приберете в хладилник да се мариноват за 30 минути.
3. Смесете брашното с подправките за панировката и разбъркайте. Сгорещете олиото в тиган и си пригответе щипки за вадене и чиния, застлана с домакинска хартия.
4. Овалвайте филенце в брашното, пускайте в добре сгорещената мазнина и гответе около 2 минути. Би трябвало с това количество олио да се получи дълбоко пържене и да няма нужда от обръщане. След като филето хване златиста коричка и се е готвило поне 120 секунди, вадете върху хартията. Изпържете така цялото месо, като опитайте едно парче, за да проверите дали мръвката се е сготвила добре.
5. Прехвърлете панирания пилешки стрипс в чиния и сервирайте със сос по желание - кетчуп, барбекю сос, чесново-майонезен.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ