Хрупкави оризови десертчета Роки Роуд
Американски десерт с маршмелоу.
Необходими продукти:
- 5 чаши оризови зърненки
- 5 с.л. масло
- 1 и 1/3 чаши печени бадеми, нарязани
- 280 грама бонбони маршмелоу шоколад с ванилия (или други шоколадови бонбони)
- ¼ чаша горчив-сладък шоколад, разтопен
- ½ ч.л. ванилов екстракт
- ½ ч.л. бадемов екстракт/филирани бадеми
- кашерна сол (може и обикновена)
Начин на приготвяне:
1. В голяма супна тенджера, разтопете маслото и бонбоните маршмелоу, като бъркате непрекъснато, за да се комбинират добре.
2. Добавете екстрактите и разбъркайте.
3. Добавете зърнената закуска и 1 чаша бадеми и смесете добре.
4. Изсипете в съд размер 9х13, напръскан със спрей за печене. Изгладете, докато стане повърхността стане съвсем равна и гладка.
5. Полейте с разтопен шоколад отгоре и поръсете с останалата 1/3 чаша бадеми.
6. Поръсете сол на повърхността (около ½ ч.л.)
7. Оставете да изстине напълно, преди да нарежете на квадрати. (Ако ги сложите в хладилник за около час и нещо след като са станали със стайна температура, ще е много лесно за рязане)
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ