Регистрация

Хрупкави картофени крокети

Хрупкави картофени крокети
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 19521

Панирани хапки от картофено пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 купички студени намачкани картофи
  • 2 яйца, разбити с щипка сол
  • индийско орехче
  • накълцан магданоз
  • настъргано сирене
  • 2 супени лъжици брашно
  • 2 яйца, разбити в 1 супена лъжица вода
  • 1 супена лъжица мазнина
  • щипка сол
  • 2 купички галета

Начин на приготвяне:

Намачкайте картофите с преса, разбъркайте ги на слаб огън и после ги оставете да изстинат. Крокетите се получават по-добре ако картофите са намачкани предишния ден. Важното е когато се правят да са добре изстудени и да не са останали бучки в пюрето.

Добавете яйцата, разбити с настъргано сирене, брашно, магданоз, индийско орехче и малко сол. От готовата смес направете малки крокетчета с форма на цилиндър, дълъг около 8 см и 3 см в диаметър. Работете само с ръце.

Потопете ги в яйчната смес и после ги оваляйте в галета. Наредете ги на разстояние един от друг в намазан с мазнина плитък тиган или тава за печене.

Печете на умерен огън докато се опекат и втвърдят добре отвътре, а отвън добият златистожълт цвят. Не ги оставяйте да престоят, сервирайте. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
71
4 мн. добре
3
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта