Хрупкави картофени крокети
Панирани хапки от картофено пюре.
Необходими продукти:
- 4 купички студени намачкани картофи
- 2 яйца, разбити с щипка сол
- индийско орехче
- накълцан магданоз
- настъргано сирене
- 2 супени лъжици брашно
- 2 яйца, разбити в 1 супена лъжица вода
- 1 супена лъжица мазнина
- щипка сол
- 2 купички галета
Начин на приготвяне:
Намачкайте картофите с преса, разбъркайте ги на слаб огън и после ги оставете да изстинат. Крокетите се получават по-добре ако картофите са намачкани предишния ден. Важното е когато се правят да са добре изстудени и да не са останали бучки в пюрето.
Добавете яйцата, разбити с настъргано сирене, брашно, магданоз, индийско орехче и малко сол. От готовата смес направете малки крокетчета с форма на цилиндър, дълъг около 8 см и 3 см в диаметър. Работете само с ръце.
Потопете ги в яйчната смес и после ги оваляйте в галета. Наредете ги на разстояние един от друг в намазан с мазнина плитък тиган или тава за печене.
Печете на умерен огън докато се опекат и втвърдят добре отвътре, а отвън добият златистожълт цвят. Не ги оставяйте да престоят, сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ