Картофени крокети
Панирани картофени хапки.
Необходими продукти:
- 5 ч.ч. сварени картофи
- 1 ч.ч. царевица
- 5 с.л. кориандър
- 3 ч.ч. брашно
- 1 яйце
- галета
- олио
- сол, пипер
Начин на приготвяне:
1. Сложете картофите в кухненски робот и разбийте на гладко пюре.
2. Овкусете със сол и пипер и добавете царевицата, 1 ч.ч. брашно и нарязан кориандър. Оставете сместа да се охлади.
3. Разбийте яйцето.
4. Пригответе 3 купички - една с 2 ч.ч. брашно, една с яйце и една с галета.
5. Оформете малък цилиндър от картофената смес с ръце и го потопете последователно в брашно, яйце и галета.
6. Изпържете в тиган или на маслена баня за 10-15 мин. на средна температура. Ако пържите в тиган, трябва да обръщате крокетите, за да се изпържат равномерно от всички страни - трябва да са хрупкави отвън и меки отвътре.
7. Поднесете със сос от кетчуп, смесен с шрирача.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ