Хляб със сирене, домати и яйца
Солен пай със сирене, зеленчуци и билки.
Бон Апети
Излъчен на 06.06.2018
Запечено отворено хлебче с богата плънка от пресен лук, шайби домати, бяло саламурено сирене, билки и яйца готвят Лора и Стоян, за да покажат нещо като солен тарт или пай, с който можете да закусите обилно или да прихапнете на някое от основните хранения за деня. Апетитен и богат на продукти, този хляб засища въпреки липсата на месо в него.
Първо се замесва тестото като брашно и сол се смесват в купа, добавя се студено масло и се претрива на трохи. След това се добавя жълтък и студена вода, оформя се твърдо тесто, което се увива в стреч фолио и се прибира в хладилника за половин час.
През това време можете да си подготвите плънката като нарежете домата на шайби, а пресния лук на кръгчета. Готовото тесто се разточва в правоъгълна формичка за пайове като с него се покриват дъното и стените. Поръсва се първо с лук, после се натрошава сиренето и отгоре се редят шайбите домати. Следва малко сол, сух риган и после няколко яйца. Хлябът влиза във фурната за 20 минути. След охлаждане можете да поднесете с пресни листенца босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ