Регистрация

Пай с рукола и рикота

Пай с рукола и рикота
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3317

Бутертесто със сирена и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 листа бутер тесто
  • 500 г рикота
  • 300 г салата рукола и спанак
  • голяма шепа босилек
  • 2 глави лук
  • 1/3 глава чесън
  • печени кедрови ядки
  • едро нарязана моцарела
  • зехтин Еxtra virgin
  • сол и пипер
  • 1 яйце

Начин на приготвяне:

1. Наситнете лука и чесъна и ги запържете в зехтин в незалепващ тиган до покафеняване.

2. Овкусете моцарелата със зехтин, сол и пипер. Оставете да се маринова.

3. Накъсайте руколата и спанака в кухненски робот, но не много фино. За целта зеленчуците трябва да са сухи, за да не се пюрират.

4. Смесете нарязаните зеленчуци с лука и чесъна, рикотата, сол и прясно смлян черен пипер, печени кедрови ядки и наситнени листа босилек.

5. В същия тиган, но добре почистен от парченца лук, постелете тестото.

6. Печете във фурната на 200ºC до златисто-кафяво.

7. Разпределете сместа със зеленчуците и сиренето.

8. Прибавете моцарелата докато се разтопи.

9. Постелете друг лист бутер тесто отгоре. Затворете колкото можете краищата и направете няколко прореза, така че да може да излиза парата.

10. Печете около 30 мин. във фурната на 200ºC или докато покафенее отгоре. Може да намажете с още яйце, ако цветът отгоре ви се стори неравномерен.

11. След като се изпече, поднесете топло.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.20 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта