Хляб с грис на домашна хлебопекарна
Лесно | Порции 3-5
| Видяна: 3231
Домашен топъл хляб от грис на автоматична пекарна.
Необходими продукти:
- 1 ч.л. суха мая
- 330 грама брашно
- 120 грама грис
- 250 мл вода
- 1 с.л. захар
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Сложете продуктите в хлебопекарната като спазвате следния ред - вода, сол, грис, брашно, мая, захар.
2. Изберете програмата за дълго печене на хляб със средна или препечена коричка и среден размер.
3. Оставете машината да направи всичко останало.
4. Извадете готовия хляб върху скара или решетка, за да не се отвърне коричката от влагата.
5. Хапнете си го още докато е топъл, ако имате възможност.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 3 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ