Френски хляб на хлебопекарна
Лесно | Порции 1 хляб
| Видяна: 4300
Бял хляб със сухо мляко и вода.
Необходими продукти:
- 1 ч.л. суха мая
- 400 г бяло брашно
- 1,25 ч.л. сол
- 4 ч.л. сухо мляко
- 1 с.л. олио
- 280 мл вода
Начин на приготвяне:
Тази рецепта може да се използва и за замесваме на ръчен хляб, но ще трябва да го оставяте да втасва и да печете на по-нисък градус (около 160 градуса).
1. Сложете на дъното на съда на хлебопекарната водата и олиото.
2. Върху тях добавете сухото мляко и после солта.
3. Изсипете брашното, като е добре да го пресеете преди това.
4. Най отгоре сложете маята.
5. Пуснете хлебопекарната на режим френски хляб или френски селски хляб. Програмата отнема малко над 3 часа.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 3:30 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ