Хляб с маково семе на домашна пекарна
Домашен хляб със семена, изпечен на автоматична хлебопекарна.
Необходими продукти:
- 1 ч.л. суха мая
- 450 грама брашно
- 1 с.л. захар
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. маргарин или масло
- 2 с.л. сухо мялко
- маково семе количество на вкус
- 250 мл вода
Начин на приготвяне:
1. Подгответе продуктите във вашата домашна хлебопекарна като сложите първо водата и солта, след това маслото или маргарина, после сухото мляко, брашното, захарта и маята.
2. Изберете дългата програма за месене на хляб или хляб с добавки.
3. Изберете средна големина на хляба и твърда коричка.
4. Стартирайте програмата. Когато чуете сигнала за слагане на добавките, изсипете маково семе в количество по желание (между 3 и 6 с.л.).
5. Изчакайте машината да направи хляба.
6. Извадете го върху метална скара, за да се охлади за няколко минути. Не го поставяйте върху равна повърхност, защото ще се отвърне долната кора и ще стане глетава.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ